RI_081017_0930.jpg

Cafe Tekehtopa, daværende Café Apotheket, åpnet dørene i oktober 1997 i lokalene som fra 1892 - 1982 huset Rikshospitalets Apotek. Navneskiftet kom i 1999 etter rettslig påtrykk fra Apotekerforeningen som mente at vårt opprinnelige navn ikke egnet seg for en café.
St. Olavs plass 2 ble bygd i 1872 som et treetasjers bolighus med to leiligheter i hver etasje. Dette var et herskapshus med store, romslige leiligheter, riktignok uten bad. Byggherre Wilhelm von Hanno skal engang ha sagt at han hadde bygd alle sine leiegårder uten bad; folk satte ikke pris på slike moderne rom, og de var heller ikke villige til å betale for det.
I gårdsrommet ble det reist en stallbygning som i dag huser Bar Babylon. St. Olavs plass sto ferdig opparbeidet i 1868 og fremsto som en vakker, stjerneformet plass i hjertet av Oslo. "Von Hannos distrikt" har området blitt kalt etter arkitekten som flyttet fra Hamburg i 1850.
Han satte preg ikke bare på St. Olavs gate, men sto også bak utsmykningen av Trefoldighetskirken samt byggingen av blant annet Østbanestasjonen og Grønlands kirke.
Nå har Cafe Tekehtopa igjen blitt renovert i samme stil som det alltid har vært, og vi har leget et eget lite museum til ære for det gamle Apotheket.